beton, fet, Madonna


No jo, zajímavej název, co? Ale poraďte mi lepší...
Jak mám kruci do jedný věty vecpat čtyři masakrální dny? Hm.
Okay, takže na úvod Vám nejdřív přiblížim o co že se tu vůbec pokoušim. Nechci nikomu cpát můj názor na Madonnu. Že je úžasná, to víme všichni. Jedná se jen o písmenka, který mi dopomáhaj zhistorizovat moje pocity, dojmy a hlavně neuvěřitelný zážitky toho, jak jsem tu americkou rozkuřku viděla znova, podruhé ve svym životě.

-madonnation tým: já, Myši, Miši, Vojta, Antonio a Lenka-
V první řadě sem ale ještě vlípnu menší info o tour, protože věřte mi, bude se hodit.


Rozdělení do 4. částí (dějství) show:

TRANSGRESSION                                                       PROPHECY
Opening                                                                    Express Yourself
Girl Gone Wild                                                          Give Me All Your Luvin'
Revolver                                                                   Turn Up The Radio
Gang Bang                                                                 Open Your Heart/Sagarra Jo
Papa Don't Preach                                                       Masterpiece
Hung Up                                                                     INTERLUDE Justify My Love
I Don't Give A
INTERLUDE Best Friend

MASCULINE/FEMININE                                                REDEMPTION
Vogue                                                                        I'm Addicted
Candy Shop vs. Erotica                                               I'm A Sinner / Cyber-Raga
Human Nature                                                            Like A Prayer
Like A Virgin                                                              Celebration
INTERLUDE Nobody Knows Me
________________________________________________________________________________________
  • DEN PRVNÍpátek (29.6.)
  • Je to týden od toho, kdy jsem 28. 6. říkala celý den lidem na netu, jak musím balit. A ano, 29. v jednu ráno tomu tak vážně bylo. Klasika. Takže máme sbaleno. Budík byl nařízenej asi na osmou, pač jsem v deset musela ještě něco vyřídit a v půl desátý opustit barák. Ten den jsem spala 4 hodiny. Ráno jsem vylítla samože s tim, že nic nestíhám. Nejvíc natěšená jsem lítala po koupelně, zkoušela si rovnoměrně namalovat oční linky a udělat něco s vlasama. Znáte to. Vycházela jsem v 9:36. Klasika. S 6ti cm podpatkama jsem utíkala lesem z kopce. Co dodat. Né že by to byla klasika, pouze jsem den předem nedomyslela, že na bus musím přes les, nikoli po normálním chodníku. Poté, co jsem si zařídila potřebné, jsem čekala na bus přes dvacet minut. Když konečne dojel, nastoupila jsem v podpatcích, legínách, topu, džínový bundě a s maxi báglem na zádech (a růžencem na krku) (a samože s brýlema na očích!) s pocitem 'hey, takže já teď jedu na Madonnu, chápeš'. Like a boss. If u know, what I mean. Zbývalo mi odhadem pět minut na rozmyšlenou, zda ještě skočim do Billy, než přestoupim do busu směr Prágl. Šla jsem. Koupila jsem si sušenky a lemona – jo, to pivo. Stíhala jsem krásně. Nasednu do pražáka, otevřu pivo a je mi vše jedno. Nemůžu se dočkat, až budu na Hlaváku, až pojedem vlakem, až uvidim celou naší grupu, až bude sobota, až uvidím .  Ale nepředbíhejme. Sedím tedy v buse a chladim se lemonem... Na další zastávce nastoupěj dva týpci, jeden si to namíří ihned ke mně. Proč ne, zaujal Tě muj výstřih, či snad pivo? Ješte, že sedim na pětce u okýnka. Přisunu si teda k sobě muj maxi bágl, ve kterým je pomalu víc brýlí, než triček. Dopiju půllitrovku plechovky a soustředím se na míhající se cestu kolem. Přiblbě se usmívám a myšlenky jsou někde v Berlíně...


Praha-Berlín
Vystoupím a zas je tu to nutkání – jen se podívejte, kdo prochází. Známe to všichni. M-hm, i Ty. Tudíž slečna důležitá prochází a jde si koupit lístek na metro. Nebudu popisovat celou cestu i s přestupem, don't worry. Díky bohu vyjíždim escalátory na Hlaváku a v dáli vidím Myšiho, jak stojí sám u nějaké cedule (bo co to tam bylo) se spousty taškama pod sebou. Přiřítim se k němu a skočim mu kolem krku. Překvapen tim, že jsem tam první (původně jsem měla přijet poslední) mi sdělí, že čekáme ještě na jeho ségru - Lenku, která si odběhla koupit pití. Asi tak za deset minut přijde další člověk, kterýho stejně jako Lenku vidím prvně osobně a ne jen pomocí fotek - Vojta. Ten si pro změnu neodpustí poznámku 'city', když si dáváme ruku a seznamujem se. Ihned na to reaguju menší pěstičkou do jeho levého ramene. No, nebudu tu tu poznámku rozebírat. Všichni čekáme na posledního člena naší výpravy a tim je Antonio. Když konečně dorazí, vydáváme se na nástupiště a i když to po srandovně zmatenym nástupu do vagonu vypadá, že se do našeho kupé nedostanem, zanedlouho sedáme na naše místa a huraaa-jsme našemu cíli opět blíž.
Z cesty vlakem zmínim snad jen to, jak jsem byla unavená, chtělo se mi příšerne spát a neodpustim si poznámku 'česnekový kupé'... Ostatní nechť zůstane pro jistotu tajemstvím. 
Jsme v Berlíně. Yippee! Po cestě plný čokolád nás vítá na berlínskym nástupišti poslední člen celého madonnation týmu – Miši. Převlečená v She's not me kostýmu k nám běží a já ji opět skáču kolem krku. Jo, já prostě na lidi skáču. Trádujem si to kdoví kam a jedem metrovlakem do hotelu. Ten taky nevíme, kde je. Naštěstí pro nás se nachází kousek od stanice metra. Rozeberem si postele a mám dojem, že každej do tý svý vyčerpaně padne. Hodíme sprchu a domlouváme se, zda jít už přes noc před O2 arenu, či nikoliv. Já se zdržuju hlasování a prohlašuju, že jsem za většinu. Rozhodnutí zní – jdeme. Ale Vojta se válí v posteli a vzkazuje, že jde spát. Přidává se i Antonio. Že by se teda nikam nešlo? Hlavní slovo mají teď My/išiové (no né že bych nevěděla, jaký y/i napsat, to musíte ty lidi znát). Dá se říct, že nás přemlouvaj, ať nejsme baby a jdeme. Chci jít, strašně moc, ale únava je únava. Hm, beztak mý horší lepší já vítězí a únavu z vysoka fuckuje. Vyrážíme

  • DEN DRUHÝsobota (30.6.)
  • Napíšu to všecko pod sobotu, protože už se jedná o arénu. Pomocí snad 3. různých mapiček hledáme nejbližší cestu k našemu cíli. Je něco málo po osmý večer a my máme přes 24 hodin na to, to najít, takže jdem pěšky. Když jsme v okolí arény cca do jednoho km, vypadá to, že bude konec světa. Ne, vážně, ty mraky a blesky stálo za to vidět! Ještě ke všemu, když pod tim procházíte s myšlenkou 'dnes spim venku, na betoně'. Zastavujem se v Mekáči, kterej je poblíž. Pokračujem už jen pár set metrů k O2 Worldu. Jsme tam první. Jsme tam sami. Shit. Krom pár teenagerů, kteří měli před arénou párty hárd, k nám došli ještě časem nějací cizinci, kteří též šli na koncert, ale ti se zas od nás potom oddělili.
...I'm a bad girl anyway...
A teď bacha, nyní přichází oživení celýho článku! Na řadu se dostávají již v nadpisu zmíněné drogy. Jedná se o snuff. Teda řeknu Vám, že toto se musí vyzkoušet! Přišla s tím Miši, jak nás to probere. Nastavila jsem ruku, ona ubalila ruličku a jdem si dát čáru. Přidal se i Myši. Přišlo mi toho málo, ale byla to taková řacha, že mi to až vhnalo slzy do očí. Ihned jsem se začla tlemit jak vůl a řikám, že to nedám. Uff, zvládla jsem to! Je pravda, že mě to nakoplo, ale žádný vedlejší, resp. návykový účinky to nemá. Cajk. Kolem půlnoci (?) přichází NatašaNasťaTaRusanda a dává se s námi do řeči. Mezitím Vojta už šel tak 5x spát, Antonio už dávno vytuhnul. Já ještě dělala photoshoot Myši vs. Miši vs. zábradlí. 
Takže ruska... Probírali jsme eM, spaní venku a tak nějak vše, co s tématem 'koncert' má společnýho. Po druhý hodině ráno jsme šli spát. A to jako bacha, jediná Nataša měla spacák. Každej jí ho záviděl, každej... Osobně jsem spala max. hodinku, jelikož kolem třetí byla opravdu zima. Ono jako jen v triku a košili spát na betoně, neni moc komfort. Koukala jsem teda na oblohu, třepala se zimou a přála si, aby se už rozednilo a vyšlo sluníčko. Minutu po minutě byla obloha čim dál světlejší, až se kolem 4. probral i Vojťas s Miši (která spala mezi zábradlím na železný tyči). Vyskočila jsem ze země s tim, jak se to nedá vydržet. Když se snažila zvednout ze země i Miši, bylo to jako když vystupuje z hrobu. No, to byste to museli vidět! Povídali jsme si, poté se probral i Myši. Jak byl na tom Antonio, to si nevybavuju, ale nejspíš spal. Trochu to zkrátim. Skoro jsem se až modlila ke sluníčku, ale to ne a ne vylézt. Potřebovala jsem spánek, kterej by se i dostavil, nebýt tý zimy. Válela jsem se různě po betoně, ale snaha, najít nejteplejší místo, byla marná. Určila jsem si tedy nový cíl – už aby bylo po snídaních v Mekáči, půjdu aspoň tam! Než ale bylo jedenáct a mohla jsem uskutečnit cestu do McD, strhnul se docela slejvák. No, ještěže nějací cizinci měli obrovskej igelit a naše parta měla dobrý místa blízko nich - tak jsme se mohli pod to schovat! Začlo mi bejt pod igelitem konečně teplo. Ještě neodbyla jedenáctá a my už s Myšim šli do toho Mekáče. Ještě jsem zapomněla zmínit, že noc jsme, krom šňupání, přežili též díky Merci a ráno díky Oreo... Nicméně jsme si dali teplý jídlo a taky pořádnej záchod. S tim wc to zní divně, ale kdyby jste viděli ty přetejkající toytoyky před arénou, uctívali by jste kus toaleťáku a poměrně čistý prkýnko stejně.
Do pěti odpo byla celkem nuda, krom toho, že otevřeli tourshop a já si běžela koupit náramek (kvůli tašce). No, dobře, né že by se ty tašky do konce koncertu vyprodaly, ale zas jsem věděla, že ten náramek fosforeskuje a chtěla jsem ho mít už během show. A taky musim zmínit tu Italku, co byla v řadě se mnou, Miši a Vojťasem. Když jsme si totiž s Miši dopřávaly další naší vůbec ne návykovou dávku snuffu, stálo za to jí pozorovat. Navíc jsem si ještě všimla, že má Miši na vlajce na štítku z druhý strany českou hymnu a to mě totálně zbouralo. Vypadalo to, jak když jsme vážně sjetý. Chytaly jsme výtlemy až k slzám a do toho v rytmu Girl Gone Wild rapovaly naší hymnu... Dávaly jsme si to.
Ještě je třeba zmínit mé nové tetování... Jelikož a protože byl neskutečnej pařák, kterej nás dováděl k úpalům, mohli jste sluníčko využít i k opálení čehokoliv. Miši mi dopo napsala lihovkou na levou ruku 'Madonna'. Hádáte správně – mám to tam ještě teď, týden po. 

» » » K O N C E R T « « «
A konečně se dostáváme k tomu, co Vás nejspíš nejvíc zajímá - koncert samotnej!
Jak už jsem zmínila někde výš, že do pěti to byla celkem pruda, po pátý mi tzv. iPad girl udělala čáru přes rozpočet v mých plánech. Okay, kdože je ta holka? iPad girl je holčina, která před začátkem show prochází s iPadem a jejími pomocníky mezi čekajícíma lidma a Vy tak máte možnost vyhrát lístky do pitu. Jedná se o kontakt pouze s Vaším prstem a iPadem, nic víc. Pokud to tedy nemáte jasně daný v osudu a nebo nemáte štěstí - nedostanete se tam. Co je to pit, si vyhledejte třeba na Googlu. Tudíž iPad girl prošla dvě řady a už si to štrádovala k nám... Celé odpoledne jsem nevěděla, co bych v pitu dělala, chtěla jsem ze všeho nejvíc ke špičce pódia, abych měla skvělej rozhled. Dokonce jsme si dali i s Vojťasem ruku na to, že poběžíme tam. ALE! Byly tu přece Early Entry. Když Miška ťukla na iPad a rozsvítil se jí červenej obdélník, šla jsem na řadu já. ...takovej ten pocit, že to bude Vaše. Ano, podívala jsem se na tu desku, zahlídla logo MDNA Tour a Madonninu fotku a pak už to byly nezastavitelný setiny času, které mě hnaly kupředu pro výhru. Ťuk. 'You won!
'Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!' V tu chvíli jsem stopro nevypadala moc nadšeně, pač za prvý jsem to čekala a za druhý jsem pořád nevěděla, jestli tam chci. Musela jsem si vybrat ještě kámoše k sobě, to jsem jen ukázala na Mišku, protože jsem vstřebávala pocit vítězství. Až když jsem se kochala svítivě oranžovým náramkem, kde je nápis GOLDEN TRIANGLE, zahlídla jsem Vojtu, že on ho má taky. Objímaly jsme se s Miši a následně i s ním. Už nevím kdo, ale někdo z těch dvou mi říkal, ať tolik nejásám, že je to vůči ostatním nefér... Fuck yea! 
No, řeknu Vám to asi takto: já s Vojtou, kteří jsme chtěli jako jediní z naší grupy na normálni stání, jsme též jako jediní vyhráli.

I don't care what the people say
Původně se mělo dovnitř arény pouštět v šest, ale trochec jim to tam haprovalo a my se tak na dostihovou dráhu dostali něco málo po půl sedmý. V okamžiku, kdy nám slečna dala povel, že nás pouští, Miši asi nějak nevnímala, tak jsem do ní strčila a řikám 'běž!'. Mám pocit, že ta slečna pustila jen Miši, mě a Vojtu a pak to zastavila. Myši stál ve stáji vedle nás a byl též první. Já osobně to vnímala takto: někdo (vážně netuším, jestli on/a) mi oscanoval čárovej kód z lístku, o vteřinu později mi někdo zkontroloval kabelku a pak jsem utíkala k dalším dveřím, kde po mně opět chtěli lístek, kterej jsem si pečlivě v rozpětí dvou vteřin uklidila. Ihned jsem ho tedy vytasila ven a někdo mi tam dal autogram X! Červeně! Potom se mi nechtělo ani utíkat, pač jsem beztak věděla, že jsem pozadu. Oproti Miši a Myšimu určo. Šla jsem tedy krokem a kolem mě probíhali různí lidé. Vkročila jsem na plochu a jakmile jsem viděla celou MDNA oponu, vhrklo mi to slzy do očí a v duchu jsem si řekla:
 'ty vole, tak si tady *_*'. 


Přešla jsem celou arénu až k pitu, našla ostatní a už si jen užívala poslední volné chvíle, než měla vystoupit ONA. Po chvíli mezi nás zavítal i Madonnin manager Guy Oseary, který se fotil a povídal si s různými fans. Já stála u zábran, koukala na něj a v hlavě mi běžela myšlenka 'měla bych se taky vyfotit?, hmm, stačí příště', no CHÁPETE TO?!! Já teď moc ani ne. Co už. Tak holt next time. Ale Oseráč nebyl jedinej, kdo nás z eM týmu poctil svou návštěvou. Netrvalo dlouho a v pitu se objevily dvě holky, který vypadaly jak mediální hvězdy. Každej si kladl otázku, co jsou zač. Jedna měla v ruce kartáč se třpytivou fialovou hvězdou a na očích brýle s baterkou (pokud to nebyla kamera?). Druhá měla v ruce lak na vlasy. No joo!, to jsou stylistky! Musim podotknout, že byly výškově celkem malinký, ale móc sympatický slečny! Když od nás odcházely, křičela jsem za nima 'heeyyy greetings from CZ!'..a byly fuč. Otočila jsem se k pódiu a tak za dvě vteřiny slyšim, že na mě někdo volá. Otočim se tedy zpět a ona samotná dívčina s lakem. Zopakovala jsem jí můj pozdrav, ona se usmála a byla zas pryč. Nyní přišel na řadu Martin Solveig, který se snažil arénu roztancovat jak na remixy od Madonny, tak i velké hity, jako jsou např.: Levels, Ready 2 Go, Hello, Titanium a jiné. Nejdřív jsem si říkala (a nebyla jsem sama), že na něj pařit fakt nebudu, že si počkám na hlavní chod, ale bylo to těžký, když ten zmetek začal Madonnou! Nicméně jeho hodinka byla tu tam a to už bylo všem jasné, že M'dánna je blízko...

TRANSGRESSION

Nebyla by to Madonna, kdyby byla dochvilná... Když jsem se koukala na mobil a bylo 22:08, začínala jsem bejt už nesvá a děsně jsem se těšila, pač jsem věděla, že moc dlouho už to trvat nebude a ona přijde. A taky že jo! Do 15. minut zhasla světla a rozezněly se kostelní zvony. No a v tu chvíli to byl muj začátek konce... Musim přiznat, že i teď cítim, jak se mi klepou ruce a je možný, že uronim i nějakou tu slzu. ...rozezněly se kostelní zvony a pod Váma začla dunět podlaha. Byla to ta nejpříjemnější hororová atmosféra, co jsem kdy mohla zažít. Z podpódia vyjeli tři chlápci – Kalakan. Pro to nenacházim slova... Zahájili tak úvod témeř dvou hodinové show a když spustili 'Madonna', už jsem to nevydržela a začla brečet jak malá. Stála jsem tam s otevřenou pusou a brečela. Částečně je ještě doplňovali 4 tanečníci (bone breakers), kteří dělali neuvěřitelný pohyby rukama. Po chvíli se za nima pomocí opakování 'O my God' roztrhla projekce, za níž pomalu vyjížděla ve vzduchu ve zpovědnici Madonna, odříkávajíc úvod Girl Gone Wild. Prostě tam jen tak klečela a modlila se svym sexy hlasem. A je to tady! Začla jsem křičet jak o život 'aaaaaa' a 'yeaaaaaaaaaah!!'. eM po chvíli rozbila okno zpovědnice pomocí kulometu a to už zalehl řev celou arénu. Začala zpívat GGW a my pokračovali v řevu, zvedání rukou a skákání. Říká se, že Vám před smrtí proběhne celej život před očima - ale já jsem pořád tady. Když jsem jí viděla, jak tam hopsá... Taky si dost dobře pamatuju, jak se nějaké dvě paní přede mnou pořád na sebe otáčely a usmívaly, pač já a Miši jsme na Madonnu řvaly celej koncert. V GGW zazněla i Material Girl doprovázená hudbou z Give It 2 Me. Ani jsem se nenadála a už byl na řadě další song – Revolver. To si ani moc nepamatuju, prostě tam chodila s tim kulometem a střílela do nás. Ovšem po Revolveru přišel na řadu Gang Bang a ten si vybavuju dostatečně. Na dveřích sedmička, Madonna popíjejíc alkáč přímo z flašky, na projekci samá krev. Možná trošku drsný, ale i tak skvělý! Skákala tam s revolverem v ruce, točila se kolem lampy a... střílela do lidí. Do tanečníků. Konec byl excelentní, když jednomu vykopla pistol z ruky a pic! Znovu se nabumbat a pokračujem v bang bang, shot you dead! Následuje smích Pomocí opakování 'over&over' se eM přemísťuje na konec trianglu a song tak ukončuje citací 'Now if you're gonna act like a bitch, then you're gonna die like a bitch!'. Další song jsem nevnímala, pač jsem byla pořád ohromena její palbou. Hung up byla skvělá! Novej zvuk a sice tam Madonna vytřela polovinu pódia (což jí není cizí a všichni válející se Madonnu na podlaze milujem), ale taky jsme měli možnost jí prvně spatřit jako provazochodkyni. Je vytřeno a nastupuje znova Kalakan.
'I don't give a fu-u-u' nám kázají. Přichází eM s kejtrou. Na tenhle song jsem se těšila hodně. Těšila jsem se na to, jak půjde kolem mě a já jí budu koukat na natřásající se Googly. Joo no, zasvěcení vědí (jedná se o její poprsí, pozn. autora). Jak to dopadlo? Samozřejmě jsem jí koukala celou dobu na zadek! Sama sebe se ptám PROČ!!!!!? Snad jen zmínit opět konečnou citaci, která patří Nicki Minaj, která je vyobrazena na projekci a říká: There's only one Queen and that's Madonna, bitch! To BITCH jsme odříkaly společně. Nyní se eM přesune z konce trianglu na hlavní pódium, kde si lehne a vyjede nahoru. Za ní můžem vidět obrovský červený kříž, který opět jako při openingu obsahuje písmena M-D-N-A. Přichází na řadu první interlude, nebo-li přestávka, kde zíráte na projekce a Madonna se zatím připravuje na další blok show. Tahle projekce mě vzala hodně a znovu se mi do očí nahrnuly slzy. Jde o song Best Friend, doplněný beatama a slovama z Heartbeat. Velice impresivní. Na obrazovkách se objevuje hřbitov, rakve, náhrobky, kříže. Tanečníci jsou skvělí, ale své kreace odbívají na konci trianglu, takže sem tam mrknu na obrazovku vedle velké projekce, ale spíš se koukám na projekci jako takovou. Dostáváme se do druhé čtvrtiny koncertu.


PROPHECY

A je tu naše očekávaná Born This Way! Tedy, ehm, Express Yourself. Paní Ciccone k nám napochoduje v roli mažoretky a začne se nakrucovat a máchat hůlkou. Během tohohle songu zazněj slova z před chvílí zmíněný Born This Way. Zvláštní, jak to do tý melodie báječně zapadá:) A ano, v Madonnině podání je to k sežrání! Tu jsme si dobře pokecaly, jelikož tenhle úsek jsem podporovala řvanim REDUCTIVE (a slečny přede mnou se opět usmívaly). 'She's not me' -  já na to: And she never will beeeeeeeee! Teď tak uvažuju, jestli má vůbec cenu komentovat to třepání zadku v přechodu mezi EY a GMAYL. Nemá Tak jsme si zaskandovali L-U-V a přichází druhá podpásovka v podobě natřásání se na konci trianglu. Ta ženska je zkrátka neskutečná. NESKUTEČNÁ! Jo a to, jak tam tanečníci levitovali s bubnama nad náma, jsem jaksi propásla. Za to jsem měla oční kontakt s nějakým černochem, kterej tancoval normálně na pódiu přímo u nás. Ukazovala jsem na něj konečkama prstů 'pojď, bejby, pojď' a on mlátil paličkama o sto šest. Začíná další song, kterej je uveden projekcí podobné z Confessions Tour před Music Inferno. Můžem zde vidět různé úryvky z klipů a slyšet kousky různých songů. A už to jede! Turn Up The Radio! eM převlečená a opět s kytarou. A já opět skáču jak zběsilá a nechci, aby to nikdy skončilo. Přichází na řadu Open Your Heart, který nijak zvlášť neprožívám, spíš popadám dech. V následujících minutách má Madonna rozkecáno a rozšiřuje naše vědomosti o Sagarra Jo. Slyšet je i Kalakan. Fakt už si nevybavuju, co nám v tu chvíli říkala, ale užívala jsem si to a byla jsem ráda, že s námi dýl jak tři vteřiny komunikuje. Zazní první tóny Masterpiece, sundavám brýle a do očí se mi nahrne opět potok slz. V druhé polovině songu začnu zpívat společně s eM, ale moc mi to nejde. Show pokračuje již druhým interludem a to Justify. Sláva! To mě opět nakoplo a já žhavim foťák. Justify je jediný video, který jsem od začátku tohoto tour viděla. Jde přece jenom o backdrop, to se může. 
Aniž bych si to v tu dobu uvědomila, právě mám za sebou první polovinu koncertu... 

MASCULINE/FEMININE

Vogue, vogue, vogue. Všude samý zrcadla a já jen zírám a křičím 'Yeaaaaaaaaah!'. Bližší vzpomínky, krom toho, že eM je tam v korzetu, košili a kalhotech (a to mi dává signál, že za chvíli bude určo strip), nemám. Co mě ale uchvátí jsou další tóny, které nás přetáhnou ke Candy Shop. Musim říct, že tohle se hodně povedlo! Křičím 'aaaaaaaaaa' a 'yeaaaaaaaaaaaah!'. Mou pozornost taky zaujal opět nějakej černoch, kterej předved ohromující show se svými pohyby v trupu.
A pak to přišlo. Slintačka. Zrcadla začla lítat po pódiu jak splašená a já opět jen zírala. Jenže kdyby mi v tu chvíli někdo řek, že za pár vteřin kolem mě projde Madonna do vzdálenosti 50 cm – nevěřila bych mu. Hm, ouha. Najednou si to nakročila ke schodům na naší straně a i když je fakt, že nahoře nechytla hůl (to by mě zajímalo, jestli to fakt někoho na druhý straně bouchlo), tak sešla schody, tam dostala novou hůl a začla tancovat před náma. Před náma!!! Tasila jsem foťák, ale tak! se mi třepaly ruce, že byl pro mě nadlidskej výkon ukořistit ňákou tu fotku. Asi se mi to stejně zdálo, že jo? No, nemám slov, tohle byl opravdu silnej zážitek
Like A Virgin  – korzet a slzy. Nenapadá mě nic lepšího, jak to popsat. Jelikož jsem byla ale stále mimo z toho, jak blízko jsem k měla, to, že při utažení korzetu brečela, jsem brala jako samozřejmost. Ale je fakt, že ta scénka byla dechberoucí. Na řadu přichází již poslední interlude a tím je Nobody Knows Me. Opět pláču.  

REDEMPTION

Poslední úsek show. Ten si pamatuju ze všech nejmíň. Vezmu to rovnou od I'm A Sinner, pač tam mě zaujaly ty vlaky (víte co myslim). Zde jsem měla pocit, že se na mě kouká, pač jsem celej song proskákala se zdviženejma rukama nad hlavou. Pěkně do rytmu, muhehe! Musela si mě všimnout, dyť jsem měla bílý Sticky&Sweet potítka!! 
Dále Like A Prayer – slzy, husina, oněmění. Jako stát tam a vidět ten chór, jak tam napochoduje v pláštích s křížema... Hodně silnej zážitek! Ale víme, že všechno krásný jednou končí a tak i tohle dvou-hodinový rande dospívalo k závěru. Jakmile nastala tma, na projekcích se začínaly vykreslovat různé obrazce (jako kdysi na Confessions u ILNY). První tóny jasně hlásaly, že přesně teď je ta chvíle, kdy přijde na řadu závěrečnej song, a to Celebration. Křičela jsem jak o život 'NOOOOOOOOOOOOOOOO'. Nicméně Madonna přihopsala na pódium a my si tak mohly užít poslední společné chvíle v její přítomnosti...
Konec. Rozkouřila to za DJskym pultem, ještě si s náma zaskákala a zmizela. Komu to hlasivky povolily, ten řval. Já, Miši, Myši a Vojta jsme si skočili kolem krku a depkoidně prohlašovali, jak tu ženskou milujem.
Co víc říct. Názory lidí na tohle tour jsou sporný. Nikoliv ten můj. Pro mě je to ta nejbáječnější pařba, který jsem se mohla zúčastnit a jak jsem prohlásila cestou na hotel 'v životě jsem neviděla nic krásnějšího'. Je smutný, že jsem musela ujet cestu až do Berlína, abych si uvědomila pro mě pár důležitejch věcí do života. Zajímavý, co Vám může jeden koncert dát... A víte co? Jsem zasraně šťastná, že jsem dostala možnost vidět Madonnu opět live! Řeknu Vám ještě něco – život je o tom ho žít a ne přežívat :)
  • DEN TŘETÍ + ČTVRTÝ - neděle, pondělí (1.7., 2.7.)
  • Tudíž už nemá cenu tu cokoliv dál rozebírat. Když jsme se všichni našli u tourshopu, já si pak ještě odskočila na wécka se napít z umyvadla. Přidala se ke mně i Miši. Zpáteční cestu mě popadla menší depka, protože koncert ačkoliv byl užitej na maxxximum, by si přece jen zasloužil prožít ještě o něco víc. Ale to už nevrátim. Rozhodně ničeho nelituju! Druhý den jsem proležela v posteli díky mý depce z předchozího dne a částečně se k tomu přidala depka i kvůli koncertu. Usínala jsem s CD MDNA, náramkem a lístkem na koncert vedle hlavy. V pondělí jsme už odjížděli zpět do Čr. Tam jsem ještě vytáhla Vojtu a Miši do Fannu kvůli Truth Or Dare.

________________________________________________________________________________________
...střípky závěrem... 
  1. během čekání před arénou to Myši sem tam zahlásil pomocí 'excuse me' :D
  2. když procházel Guy před začátkem show mezi mnou a pódiem, řikám mu 'hey' a on si myslel, že mu něco chci, tak řikám 'hi' a on mi na pozdrav odpověděl podánim ruky, ale ne obyčejnym, takovym tim, kterym se zdravěj různí 'bro'
    prostě uděláte pěst a ťuknete se kloubama, chápete
  3. samozřejmě musim zvěčnit jak jsme s Miši jely v den odjezdu do Čr načerno metrem...
    joo, bylo mi fakt moc špatně!
  4. za pět dní (Čt až Po) jsem naspala 24 hodin
  5. brambouch (rampouch a brambor)

PODĚKOVÁNÍ

Rozhodně chci poděkovat celýmu našemu madonnation týmu, který se na Berlín tripu podílel. Díky za to, že jste přežili moje nálady, můj obličej po ránu a mě samotnou:) Ale především chci poděkovat z celýho srdce MYŠIMU, jelikož bez něho by tenhle report nikdy nevzniknul, protože to díky němu se mi splnil sen vidět tu úžasnou ženskou znovu!
!DĚKUJU!

No a pak taky patří muj dík samotný Madonně, ale ta si to nejspíš nikdy nepřečte, nikdy se to nedozví. Jen podotknu, že před ní smekám, protože ta energie, která z ní srší... jakože 'ty vole!'
A i když mě občas sereš, tak jsem na Tebe nesmírně hrdá, jen tak dál!
♥ ♥ ♥


* psáno 6. 7. 2012, 1:53
koncert proběhl 30. 6. 2012 

Žádné komentáře:

Okomentovat